Wątróbka z suszoną śliwką w boczku

Ostatnio troszkę rzadko tu bywam, ponieważ obowiązki rodzicielskie pochłaniają większość mojego czasu, oczywiście obiecuję poprawę 😉 Tymczasem w ramach przeprosin, zapraszam na małe co nieco dla podniebienia. Mianowicie polecam szybki i smaczny pomysł na obiadek lub przystawkę (jak kto woli). U mnie wątróbka z suszoną śliwką w boczku wystąpiła w roli obiadu. 


Składniki:
- wątróbka drobiowa
- plastry boczku
- suszone śliwki
- przyprawy: sól, pieprz, tymianek

Przygotowanie:

1. Wątróbki oczyścić i podzielić na średniej wielkości cząstki.
2. Osuszoną wątróbkę przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
3. Każdą cząstkę wątróbki zawinąć razem z połówką śliwki w plasterek boczku i spiąć wykałaczką.
4. Piec około 25-30 minut (aby nie wysuszyć wątróbki) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st (góra - dół)

Palce lizać 👌
Bon appetit 💏
Dajcie znać czy przypadł Wam do gustu ten smak.

Komentarze