Omlet z płatkami kukurydzianymi, twarożkiem i warzywami

Dzisiejszy dzień zaczął się pysznym śniadankiem z mężusiem na balkonie. Zaserwowałam pyszny, puszysty omlecik z płatkami kukurydzianymi, twarożkiem z ogóreczkiem, pomidorkiem, rzodkiewką i kiełkami rzodkiewki.



Przepis na jedną porcję:
- 3 jajka
- 2 łyżki płatków kukurydzianych
- sól i pieprz
- odrobina mleka

Jajka roztrzepać razem z pozostałymi produktami w miseczce i wlać na dobrze rozgrzaną patelnię. Przewrócić omlet na drugą stronę kiedy będzie już dobrze ścięty i nie występuje ryzyko rozlania się żółtka.

Po przełożeniu na talerz nałożyć na połową omletu wcześniej przygotowany biały ser z ogórkiem, doprawiony solą i pieprzem, na twarożek wyłożyć pomidorka pokrojonego w kosteczkę, rzodkiewkę w plasterki oraz kiełki. Złożyć na pół, udekorować np. ketchupem i szybciutko podawać, bo najlepiej smakuje ciepły. 

Do śniadanka piliśmy naszą ulubioną kawę mrożoną, na którą przepis znajdziesz tutaj: https://agifemme.blogspot.com/2017/08/pyszna-i-orzezwiajaca-kawa-mrozona.html

ps. uwielbiam nasze wspólne weekendowe posiłki 💕😍💑

Komentarze

Prześlij komentarz